13 Mart 2015 Cuma

Kompresör Odası

            Kompresör, temiz, serin, kuru bir yere yerleştirilmeye çalışılmalıdır.Toprak zemin üzerinde, güç dayanımı olan yere konulması gereklidir.Kompresörün odası üretici firmanın önerdiği şekilde havalandırılmalıdır.
            Kompresörün emdiği hava temiz, katı ve gaz kirliklerinden arındırılmış olmalıdır.Katı ve gaz safsızlıklar istenmeyen aşınmalara neden olabilir. Emmiş havanın soğuk olması önerilmektedir.Kompresör binası dışında ayrı bir boru ile emiş hattını çekmek uygun olabilir. Ayrıca hattın korozyona dayanıklı  boru sistemi ile döşemesi ve basınç düşüşlerini minimize etmek için ihtiyaç doğrultusunda büyük çaplı borular kullanılması önerilmektedir.


            Kompresör odasında ısı tüm kompresörler tarafından oluşturulmaktadır.Kompresör doğru havalandırılması ile bu ısı ortamdan uzaklaştırılabilir,Ayrıca hava emiş kanalı mümkün olduğunca yere yakın konumlandırılmalıdır.Kış aylarındaki kar ve odaya girecek toz veya diğer yabancı maddeler girişi dikkate almak gereklidir.Hava girişi karşısındaki duvara hava çıkışı için havalandırma fanları konulması gereken yere konulmalıdır. Bu fan emiş kanalının karşı duvarları, tavana yakın yer  ve yüksek bir yere yerleştirilmelidir.

            Termostat kontrollü fanlar kullanılabilecek en uygun fan tipidir. Bu kanal sistemi içinde basınç düşmesi dış duvar ızgarası hava akımı vb. işlemek için boyutlandırılmış olması gereklidir.Hava sıcaklığı ortalama  10 derece olması verim açısından iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder